2008

 

Opvisning i Tiufkær
Så skulle årets sidste slag slås. Vi var atter i år inviteret til Tiufkær får at give opvisning. Sidste år blev lidt af en skuffelse da Herbie bare gravede sig ned foran slæden. Men i år skulle det være anderledes. Anja rullede ind foran slæden og gav publikum to flotte træk.
Det blev samtidig afslutningen på en god sæson, med mange gode oplevelser. Hvad vinteren byder på er ikke endelig fastlagt, men indtil videre er der travlhed på stumpemarkedet. “skrevet 5/10-08”

EM i Norge
Vi havde kvalificeret os til EM med begge traktorer i 4500 kg modificeret. Men inden vi nåede så langt, var vi blevet inviteret op til folkene bag den norske traktor Final Countdown. Vi ankom torsdag aften, hvor der blev serveret en Norsk Nationalret. Hvordan det smagte kommer en del an på hvem man spørger. Der var indtil flere som ville ønske at der ikke var så langt til Mor Thomsen ude i Hvam. Dagen efter blev vi taget med på udflugt rundt i omegnen. Turen bød blandt andet på et enormt åbent stenbrud, med maskiner der kunne flytte op til 180 tons ad gangen.
4500 kg modificeret skulle først køres om søndagen, så lørdagen blev brugt som tilskuer. Men da det endelig gik løs søndag eftermiddag var vi klar og både Big Mamma og The Metal Boy gjorde hvad de kunne, men hverken Søren eller Mads kunne tvinge dem længere end til lige under 70 meter. Måske nok et dårligt resultat vil nogen syntes, men med den slædegearing og de modstandere kunne det ikke blive bedre. Vi var godt tilfredse med resultatet der rakte til en 10. plads til Søren og en 11. plads til Mads. Danmarks bedste kort i den klasse, de gule ude fra Ejstrup, måtte tage til takke med en 9. plads, men de kom jo også kun med på et afbud.
Alt i alt havde vi haft en god tur, da vi sent mandag aften vendte hjem til Hvilsom.“skrevet 11/9-08”

Opvisning i Lem
Der var lagt op til DM revanche da Hingsten sammen med Shrek og Kermit, stillede op til kamp på den jyske vestkyst. Men ak selv om Shrek viste rigtig gode takter rakte det ikke, Anja styrede Herbie til en sikker sejr, med to flotte træk.
Til Sidst mente slædefolkene bag Black Devil, at de lige ville vise at de godt kunne styre hende Anja. De fik da også hold på Herbie, men først en del senere end de havde planlagt. “skrevet 11/9-08”

8. afd. af DM i Hjallerup
Så skulle det endelige slag stå, og de sidste kampe om det danske mesterskab skulle afgøres. Efter en hård uge på værkstedet, hvor vi havde hjulpet Midtjyderne med at gøre den gamle slæde klar til weekenden, kom vi på plads i Hjallerup lørdag formiddag.
Anja skulle lægge for, og om det var nerverne der spillede hende et puds vides ikke, men ved 70 meter måtte hun lægge gassen for ikke at ryge ud af banen. Da der kun var et træk til pull off gav det ikke nogen særlig god placering. På dagen vandt Hingsten foran Blue Boss, mens Herbie og Anja suverænt tog sig af den samle sejr, foran Hingsten og Blue Lightning. Senere fik Anja dog revanche da man mente at Bade fra DTP Vendsyssel skulle have en tur i sædet på den midtjyske slæde, som tak for hjælpen med ombygningen. Denne gang var Herbie noget mere samarbejdsvillig og Anja kunne parkere Herbie efter et flot full pull.
I 4500 kg modificeret var det hele en smule mere åbent, men derfor var der jo ingen grund til at ligge fingre imellem, og både Big Mamma og The Metal Boy, kom med i pull offen. Her plantede Søren flaget solid mente han, men det var Mads ikke enig i. Og nøjagtig lige som sidste år blæste The Metal Boy forbi med små 10 meter. Samlet set blev det dog Søren der løb med sejren foran Mads og Black Lady. “skrevet 25/8-08”

7. afd. af DM i Frederikssund
Det tegnede endnu en gang til at blive en weekend med masser af godt pulling og godt vejr. Selv om vi først skulle køre om søndagen kørte vi derover allerede fredag aften. Stævnet skulle i år køres over to dage, Men allerede halvvejs henne på lørdagen var der problemer med den svenske slæde, og man valgte ikke at køre mere med den, og dermed blev de resterende klasser aflyst, undtagen Farm stock og B-division da de er rene danske klasser uden for ETPC.
Det betød at Anja atter som den enste skulle ud og køre om søndagen, I en klasse der skulle ende med at blive til et lille lokalderby, da Herkules folkene ude fra Møldrup valgte at stille op uden for konkurrence, vel nok fordi de mente at sådan en flok B-divisioner kunne de da nemt ordne. Efter at have kvalificeret sig til pull offen sammen med blandt andet Herbie, der var tilbage i topform, skulle det endelige slag stå. Her viste Anja ingen nåde, og Herkules XL måtte indkassere en parkeringsbøde ca 10 meter før det ternede flag. Derefter var der yderligere 6 meter ned til “kranberg” og Blue Lightning.
Ud over at Anja kan se frem til at blive badet i Champagne i den kommende weekend i Hjallerup, så mon ikke denne lille dyst afsted kom at håneretten pt. ligger i Hvilsom. “skrevet 19/8-08”

Tirstrup
Oven på nedturen i Herning måtte Anja lige en tur til Tirstrup og vise at det var en engangsforestilling. Kermit og et par af de lokale “standarder” stillede frivilligt op til bøllebank. Men til trods for at slædefolkene slæden tungere, hver gang Herbie var på banen, så var der ingen nåde, og Anja vandt sikkert.
For lige at understrege at kvinder bag rattet ikke er nogen dårlig løsning, Stillede Anja op i 4400 kg Farmstock, det så knejterne ikke noget problem i. Med Thomas Holm og hans voldtunede Ursus i spidsen måtte de alle se sig kørt over med minimum 3 meter. “skrevet 19/8-08”

Euro Cup i Herning
Så var tiden kommet til den største pulling begivenhed i 2008, på dansk jord. Vejrudsigten lød på fest og kolde fadbamser en massevis. Vi ankom fredag aften og med alle de fremmødte teams, er der godt tryk på ryttergården i Herning.
Det lå sådan at vi alle kun skulle køre om lørdagen, og Anja skulle ligge ud. Det første træk var ikke noget at skrive hjem om, Herbie trak alvorligt mod kridtlinien. Heldigvis kunne vi tage det som et prøvetræk. I andet og sidste forsøg blev resultatet ikke bedre, tværtimod førte al den her flirten med stregerne til en diskvalifikation og en delt sidsteplads. Så kan det ellers være at der var en vis ung dame, der var sur …. Uhadada et temperament.
Senere i 4500 kg modificeret blev det heller ikke til podiepladser i første omgang, men de var også forbeholdt Euro cup traktorer, og det fine selskab holder vi os fra, mens det i DM sammenhæng så noget anderledes positiv ud. Fox kunne ingen røre men de kørte jo nok også mere imod de “fine”, resten af den danske lejr lå som sædvanlig temmelig tæt, og intet var afgjort før sidste traktor. På grund af at vi kørte sammen med Euro Cup traktorerne var gearingen noget vel hård, men det blev kampen ikke mindre af. “Gi’ den gas Mads” var første mand i aktion og The Metal Boy gik som den skulle, men ved godt 60 meter, mente den Tyske slæde at nu var det nok, og ned kom pladen, herefter holder man godt nok stille rimelig hurtigt. De resterende i klassen pressede på men ikke nok til at det blev rigtig alvorligt. Engang var der en klog mand, der sagde, at festen ikke er forbi før den fede dame synger. Og ganske rigtigt Søren spændte for slæden som sidste mand, og så blev “Damen ellers sendt på overarbejde. Det rakte til en andenplads til Søren og tredjeplads til Knejterne.
Som før nævnt indbød vejrudsigten på kolde øl, da vi samtidig ikke skulle køre om søndagen, var alle i højt humør, næsten da. Rønnebærrene er jo sure sagde ræven….. Op på hesten igen Anja, de hvalpe skal ikke tro de er noget. “skrevet 28/7-08”

Opvisning i Møldrup
Der var fire B-divisions traktorer til start. Anja der nærmest er på hjemmebane lavede et flot lige træk, og fik full pull uden de helt store problemer. I andet træk var der heller ingen dikkedarer, et full pull og de øvrige i klassen måtte atter se Anja stå øverst på skamlen. Gladiator var den som kom tættest på. “skrevet 26/7-08”

5. afd. af DM på Korskroen
I modsætning til sidste år var folkene bag stævnet på Korskroen heldige med vejret. Efter lidt problemer med den svenske slæde, kom der gang i B-divisionen Anja lavede et sikkert full pull, og det skulle vise sig at slædegearingen var til den lette side den her gang, da hele syv traktorer kom med i pull offen. Men det gjorde ingen forskel, hvis ikke Herbie havde trukket en smule til ene side, så var det blevet til endnu et full pull. Nærmeste forfølger på dagen blev Blue Boss efterfulgt af Blue Lightning.
På grund af de problemer der havde været med slæden tidligere på dagen blev det noget sent inden 4500 kg modificeret kom i gang. Her var slædegearingen til gengæld lige vel hård. Søren lavede et full pull, men Big Mamma røg en del fra det ene turbosæt, det viste sig at være en pakning til olien som trængte til at blive skiftet. Mads lavede ligeledes et full pull, det kostede samtidig en foring. Dermed delte de førstepladsen, da de var de eneste i pull offen “skrevet 26/7-08”

Nordisk Mesterskab på Eckeröds Rasten
Lørdag var det Mads og søren der var i aktion i 4500 kg. modificeret. Søren lagde ud med et træk lige under 100 meter, mens Mads sendte The metal boy direkte i finalen. Heller ikke i andet lykkedes det at få Big Mamma med i pull offen. Her måtte Mads til gengæld se sig forvist til fjerdepladsen. en podieplads var dog inden for rækkevidde, men The Metal Boy kom til hoppen og manglede dermed kun en stor halv meter i en tredjeplads.
Om søndagen skulle vi på den igen i 3500 kg modificeret. Her skulle Anja også deltage, men det blev en kort fornøjelse da der knækkede en aksel i turboen. Mads og The Metal Boy havde heller ikke nogen god dag, det så ellers fornuftigt ud men ved 90 meter revnede den ene manifold og dermed var det bal forbi. Til gengæld lykkedes det for Søren i andet forsøg at hive Big Mamma med i pull offen, Her var mundfulden alligevel for stor, og det blev til en fjerdeplads.“skrevet 8/7-08”

4. afd. af DM i Egtved
Så blev det atter dansk sommer, efter at have haft rigtig godt vejr til de tre første stævner, meldte regnen sig i Egtved.
Anja var først på banen, og med et træk lige efter bogen, var hun klar til pull off imod Blue Lightning. Folkene bag Blue Lightning mente nu skulle det være, men ak Anja sendte Herbie forbi med hele 11 meter, med kun 1,5 bar i turbotryk. Vi er ikke helt sikker på hvad det lave tryk skyldes, men hælder til en flok brændte stempler.
På grund det dårlige blev det sent inden 4500 kg. modificeret skulle køres, og det betød at man havde lavet en ekstra hård gearing. Fox der for en gangs skyld havde forvildet sig til et stævne på dansk grund, blev vinder foran Søren, der sammen med Big Mamma kæmpede forgæves. The Metal Boy måtte nøjedes med en skuffende delt sidste plads, da Mads ikke kunne holde traktoren inden for kridtet. “skrevet 16/6-08”

Opvisning i Bryne
Efter strabadserne i Allingåbro nåede vi til Bryne hen på natten. Om søndagen lagde Anja ud i 2500 kg modificeret med flot et full pull, og da de to norske modstandere ikke gjorde meget væsen af sig, var hun lige ude og vise at det ikke var nogen tilfældighed, ved at sende Herbie ud i endnu et full pull.
I 3500 kg modificeret kunne Søren ikke helt få styr på Big Mamma og i første træk var han ved at køre af banen, mens de i andet gjorde det lidt bedre. Bedre blev smedens humør jo ikke da det lykkedes Anja at presse Herbie foran og op på en tredjeplads efter Fox og Whispering Giant. Anja nøjedes med det ene træk da der var flækket en manifold på Herbie.
Sidste Klasse var 4500 kg. modificeret, her kørte Søren ene imod Whispering Giant, men efter første træk lød Big Mamma ikke rigtig godt fra den ene navreduktion, og vi valgte at tage til takke med andenpladsen. “skrevet 29/5-08”

3. afd. af DM i Allingåbro
Vi valgte at droppe turen til Lidkøping, da vi syntes programmet ellers ville være blevet lige presset nok.
Denne gang var det for vores vedkommende 4500 kg modificeret der var første klasse. Både Mads og Søren måtte slide gevaldigt for at kunne hamle op med den noget hårde gearing slædefolkene havde lagt for dagen. Enden blev at de blev de eneste i pull offen, her lag Big Mamma ud med at parkere flaget ude på den anden side 100 meter. The Metal Boy flækkede en foring sidst i trækket men formåede alligevel at snige sig forbi, og tage førstepladsen.
I B-divisionen skulle anja lukke feltet, og måtte side se på at der endnu en gang blev taget hårdt ved. Både Hingsten og Blue Lightning havde problemer efter første træk og dermed kunne Anja og Herbie med klassens eneste træk atter træde øverst på skamlen.
Efter et spændende og velbesøgt stævne, hvor vi for første gang i mange år kørte DM på to baner, pakkede vi Herbie og Big Mamma, og kørte til færgen i Hirtshals for at køre i Bryne om søndagen. “skrevet 29/5-08”

2. afd. af DM i Års
Næsten på hjemmebane stillede vi klar til start med alle tre traktorer.
B-division var første klasse for vores vedkommende. Hingsten lagde ud med et full pull, men det skræmte ikke Anja, hun dirigerede uden problemer Herbie samme vej. Længe så det ud til at pull offen blev et opgør imellem de to, indtil debutanten Blue Lightning kom på banen og viste han godt ville blande sig i det opgør. Om det var begynderheldet der slap op vides ikke, men Blue Lightning udgik af pull offen da man ikke kunne få traktoren i gear. Inden da havde Hingsten parkeret flaget omkring de hundrede meter, og atter en gang flyttede Anja og Herbie det ti meter yderligere.
4500 kg modificeret var endnu en gang et tæt opgør, både Big Mamma og The Metal Boy var klar til sammen med Black lady. I pull offen lagde Søren ud med flot træk på omkring de hundrede meter. Black Lady gjorde hvad de kunne, men det var op til Mads at kæmpe med Big Mamma om sejren. Traktoren gik virkede lidt tam og det lykkedes da heller ikke Mads at sende Metal Boy øverst på skamlen.
Siden har det vist sig at Metal Boy havde rokeret lidt rundt på et sæt plejllejer, og dermed skal der en ny krumtap til. “skrevet 19/5-08”

Besøg i værkstedet og opvisning i Ejby
Så har vi atter haft besøg Hobro Efterskole. Det blev som sædvanlig en hyggelig aften i selskab med en flok unge mennesker, som hyggede sig og bragte lidt ekstra liv i værkstedet og de tilstødende faciliteter. vi kvitterede med snak og ikke mindst kage og sodavand.
I weekenden var vi i Ejby på Fyn og give opvisning. Endnu en gang var det Anja og Herbie der måtte stå for tur, da den sjællandske slæde i øjeblikket ikke er godkendt til ETPC-godkendte traktorer.
Efter den succesfulde weekend i Herning var det hele ved at slutte før vi rigtig kom i gang. Efter et flot full pull i første træk, var Herbie blevet halt på den ene bagpote. Tilbage i ryttergården skilte vi navreduktionen ad, og det viste sig at det var en stump fra et planet-hjul, der havde sat sig på tværs i det indre univers. Vi fiskede stumpen ud og blev enige om det måtte briste eller bære. Tilbage på banen leverede Anja yderligere tre træk. Det blev til to full pull og et enkelt træk der endte uden for sporet.
Vel hjemme igen har vi lavet et par nye planet-hjul, og skulle derfor være klar til DM i Års. “skrevet 15/5-08”

1. afd. af DM i Herning
Efter sidste weekends succes var humøret højt, vi havde faktisk traktorerne læsset og var klar til at køre allerede fredag eftermiddag.
men da vi kun må køre i en modificeret klasse i år på grund af antallet af startende traktorer, måtte vi pænt vente til sidst på lørdagen før vi skulle i aktion. Første mand eller dame om i vil på banen var Anja og Herbie. Hun skulle lægge ud i klassen og der var ingen slinger i valsen, et flot lige full pull og første godkendte træk. Eneste anden deltager i pull offen blev Hingsten, og sikken røvfuld han fik. Anja lavede endnu et overbevisende full pull, mens Kim og Hingsten endte korte side de 100 meter., treer blev Bisonen.
Dagens sidste klasse var 4500 kg modificeret. Endnu en gang skulle vi lægge ud, denne gang sendte Søren “Moren” ud over de hundrede meter i sikker stil. Så var linien lagt, og da “Ræven” fra Ejstrup endnu en gang glimrede ved dens fravær, var det et næsten rent dieselopgør. Eneste ikke diesel var Il Tempo Gigante, men den klarede ikke skærende selv om det var tæt på. I pull offen Lagde Søren atter ud med et flot træk lige under 100 meter, Olsen og den “sorte dame” kæmpede bravt men manglede en rund tier i at nå op. Sidste deltager var The Metal Boy, og knejtern’ ser virkelig ud til at have fundet melodien. Mads fik fyret godt under kedlerne og blæste forbi Smeden og flyttede flaget yderligere 10 meter.
Efter en kanon dag i det vestjydske, kunne vi læsse tre intakte traktorer og parkere tre pokaler i forruden på lastbilen. Sikke en start, fortsætter det på den måde så går vi en fed sæson i møde. “skrevet 7/5-08”

Opvisning i Riis
Efter en lidt træls start på sæsonen valgte vi at pakke Herbie og køre til Riis nede ved Skanderborg for at teste lidt imod de lokale ude fra Odder. Pumba og Brumbassen stillede op i håb om at kunne gøre Anja rangen stridig, men ak den Unge dame var ikke til at bide skeer med. Alle tre kørte to indledende runder, og begge gange slæbte Herbie slæden til enden. Sidst på dagen skulle finalen så stå, og endnu en gang blev det slået fast at Herbie var tilbage med fuld styrke.
Hvis man kan kalde dette stævne en generalprøve på 1. afd. af DM, så det virkelig meget lovende ud. “skrevet 7/5-08”

Prøvetræk i Arnum
Med alle 3 traktorer klar rullede vi til Arnum i højt humør, men det skulle snart vise sig at lykken ikke varer evigt.
I 3500 kg modificeret lagde Søren ud med et udmærket træk. Det rakte til en tredjeplads til Big Mamma. The Metal Boy var åbenbart ikke helt tilfreds med at blive vækket fra sit vinterhi. Det gik rigtig godt indtil omkring 60 meter, og så var det slut for denne gang. Det har senere vist at motoren var blevet 7-benet, da der mangler både en foring og stempel. Derudover var den tilhørende plejlstang knap så lige som da den blev puttet i. synderen er også fundet, der mangledes en ventil i topstykket.
Selv om fremmødet i B-divisionsklassen var noget magert, afholdt det ikke Anja fra at give fuld hane. Herbie kom da også rigtig flot ud af hullerne og resulterede i et full pull og to smadrede turboer. Selv om Bisonen var tæt på, blev det ved det ene Full pull. Synderen var formentlig også her en løssluppen ventil.
4500 kg modificeret var med sine 5 deltagere dagens største klasse. Mads måtte se til fra sidelinien da Søren og Big Mamma lavede to rigtig flotte træk. Det rakte uden de store problemer til en andenplads efter Fox.
Efter en noget blandet fornøjelse kan vi glæde os over at en traktor er helt intakt og at der er 14 dage til næste stævne.
Desuden har vi solgt Flintstone til et team ude fra Vestjylland. “skrevet 21/4-08”

Og så blev det februar
Ja Ja tiden går jo som bekendt hurtigt i godt selskab. Og hvad har vi så fået tiden til at gå med. Ud af huset har vi haft rigtig godt gang i biksen. Vi har renoveret og fremstillet indtil flere gearkasser, aksler har vi lavet i alle afskygninger. Det er også blevet til to nye sikkerhedsbure, samt en hel del andre småting. Derudover har den lokale vognmand også fået sig et nyt containerlad og en kran.
Vores egne traktorer er der sket noget med, undtagen Flintstone der holder et års pause. Big Mamma er der heller ikke rørt ved, men det skyldes at den skal udstille i Års i midten af marts, derefter skal den kigges efter vi vil også afprøve en anden opbygning af brændstofsystemet.
Herbie har fået renoveret motoren totalt, og ny indmad i gearkassen, og er så meget klar at den skal med til samme udstilling som Big Mamma. The Metal Boy har ligeledes fået renoveret motoren, og er blevet bygget om på væsentlige punkter. Derudover er den blevet gearet om i bagtøjet, samt at det er nødvendigt med to nye bagpoter, da de gamle er blevet solgt.
Alt i alt mener vi selv vi er godt med, men mon ikke det ender med at gå som det plejer, med at de sidste detaljer først falder i hak lige op til start. “skrevet 25/2-08”